Вторник, 23 Април 2019
Вторник, 23 Април 2019
Петържичек: НАТО не води политика на изолация спрямо Русия

Петържичек: НАТО не води политика на изолация спрямо Русия

Основното условие за подобряване на отношенията между НАТО и Русия според него е да бъдат спазвани нормите на международното право

НАТО не води политика на изолация спрямо Русия. Това заяви чешкият външен министър Томаш Петържичек на международна конференция в Прага по случай 20-ата годишнина от влизането на Чехия, Унгария и Полша в алианса, предаде ТАСС.

"Ние не желаем изолация на Русия. Ескалация на напрежението няма да е в интерес на Северноатлантическия съюз. Нямаме нужда от нова оръжейна надпревара или от нова студена война", подчерта чешкият министър.

Основното условие за подобряване на отношенията между НАТО и Русия според него е да бъдат спазвани нормите на международното право. Освен това "Москва трябва да зачита избора на геополитическа ориентация, направен от съседите ѝ", каза Петържичек.

Министърът изтъкна, че НАТО трябва да продължи борбата с международния тероризъм, в която една от основните фронтови линии минава през Афганистан. Петържичек прикани също държавите от ЕС да разширят сътрудничеството си в отбраната.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар