Неделя, 16 Юни 2019
Неделя, 16 Юни 2019
Германия призова посланикът на САЩ да бъде изгонен от страната

Германия призова посланикът на САЩ да бъде изгонен от страната

По-рано Ричард Гренел разкритикува Германия за средствата, които отделя за отбрана в рамките на своите ангажименти към НАТО

Заместник – председателя на Бундестага Влфганг Кубицки призова посланикът на САЩ да бъде изгонен от страната, съобщи Шпигел.

По-рано Ричард Гренел разкритикува Германия за средствата, които отделя за отбрана в рамките на своите ангажименти към НАТО. Според Кубицки той трябва незабавно да бъде обявен за персона нон – грата.

Гренел заяви, че е недопустимо Германия да не покрива целта за отделени средства за отбрана, поставена от НАТО. Според германски бюджет, през следващата година средствата за отбрана ще бъдат увеличени до 1.37% от БВП.

НАТО настоява до 2024 г. всички страни – членки да отделят по 2% от своя БВП за отбрана. Според Гренел действията на Германия са притеснителен сигнал за нейните съюзници.

Кубицки заяви, че е недопустимо американският посланик отново да се намесва във вътрешните работи на страната. Карстен Шанйдер от социалдемократите също заяви, че подобни изказвания са неприемливи.

Гренел вече на няколко пъти предизвика напрежение в германската дипломация.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар