Четвъртък, 17 Октомври 2019
Четвъртък, 17 Октомври 2019
13-годишният Рами Шехата бе обявен за спасител на всичките си съученици

13-годишният Рами Шехата бе обявен за спасител на всичките си съученици

"Той е нашият герой", казват съучениците му

Едно от децата, жертви на нападението срещу училищен автобус край Милано в сряда, бе обявено за спасител на всичките си съученици, съобщи Нова телевизия. Пред италиански медии децата казаха, че 13-годишният Рами Шехата е скрил мобилния си телефон, докато шофьорът е конфискувал телефоните на останалите. "Той е нашият герой", казват съучениците му.

Италианската информационна агенция АНСА съобщава, че Рами се обадил на баща си, преструвайки се, че се моли на арабски. Всъщност момчето звъняло на баща си, който го успокоил и по-късно се обадил в полицията. Баща му каза пред журналисти, че семейството идва от Египет, а Рами е роден през 2005 г. в Италия. Момчето никога не е имало официални документи за гражданство.

"Синът ми е изпълнил дълга си, би било хубаво, ако сега получи италианско гражданство", каза той пред информационната агенция. "Ще се радваме да останем в тази страна. Когато го срещнах след преживяното, силно го прегърнах”, каза още родителят. Всички чукове за аварийно счупване на стъклата са били отстранени от съображения за сигурност от автобуса. Децата са били спасени през задните стъкла, счупени отвън от полицаите. Роберто Манучи, полицейски служител, който помогнал при спасяването, споделя: "Най-много ме поразиха децата, силата им да се спасят и волята да се измъкнат".

В сряда сенегалски шофьор се опита да подпали автобус край Милано с 51 души, предимно деца и техни родители. Мъжът отвлече автобуса, превозвал ученици до дома им в Крема след дейности на открито. След това обявил, че иска да се самоубие, за да "спре смъртта в Средиземно море" и заплашил с нож пътниците. След намесата на полицията, мъжът беше арестуван.

Италия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар