САЩ обмисля въвеждането на допълнителни санкции срещу Иран

САЩ обмисля въвеждането на допълнителни санкции срещу Иран

Ще бъдат насочени срещу отрасли от икономиката му, които досега не са били засягани от санкции

Правителството на САЩ обмисля въвеждането на допълнителни санкции срещу Иран, които ще бъдат насочени срещу отрасли от икономиката му, които досега не са били засягани от санкции. Това заяви високопоставен представител на администрацията на Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Санкциите може да бъдат приети през май, когато се навършва една година от изтеглянето на САЩ от споразумението за иранската ядрена програма.

Същевременно иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф заяви в Тwitter, че американските санкции пречат на оказването на помощ от иранския Червен полумесец на всички общини в Иран, пострадали от безпрецедентните наводнения.

Наводненията засегнаха 23 от 31-те ирански провинции. Загинаха над 45 души. Десетки села бяха евакуирани заради прогнози за още дъжд. Според Зариф американските санкции пречели на усилията на хуманитарните работници да изпратят хеликоптери до засегнатите зони заради лошото състояние на националната хеликоптерна флотилия. Заради санкциите били блокирани на земята хеликоптери за спасителните операции.

Това Зариф определи не само като икономическа война, но и като "икономически тероризъм".

Оставете коментар