Четвъртък, 27 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 27 Февруари 2020

Ердоган обеща инвестиции в Крим

Ердоган обеща инвестиции в Крим

Ердоган подчерта, че руските системи С400 без никакво съмнение ще бъдат доставени на Анкара и „никой не може да ни откаже”, изпращайки ясно послание на САЩ с тези думи

Общи разработки на оръжия и покупка на нова модерна техника за армията на Турция от Русия е основният резултат от мащабните преговори на президентите на двете страни в Москва в присъствието на огромни делегации от правителствата и топбизнесмените им. Ердоган подчерта, че руските системи С400 без никакво съмнение ще бъдат доставени на Анкара и „никой не може да ни откаже”, изпращайки ясно послание на САЩ с тези думи. За него газопроводът Турски поток е стратегически и дългосрочен проект, а Газпром бил най-надеждният от многото доставчици на синьо гориво при комшиите – мнозина други не изпълнявали ангажиментите си.

„Приятелю, Владимир”, беше обръщението на Ердоган към домакина му Путин, а турският президент обеща инвестиции, в това число и в Крим – още едно предизвикателство към Вашингтон. Двете делегации обобщиха, че взаимните им инвестиции са достигнали 25 млрд.долара и си поставиха цел до няколко години да станат 100 млрд.долара. Търговията и вложенията вече се правят и ще се разширяват в националните валути на двете държави, за да се избегне доларът.

След преговорите президентите и техните свити бяха на откриването на Годината на културата, която страните им си разменят през 2019 г. Помпозното представяне на операта Троя, която даде старт на тържествата, се проведе в Большой театр, недалеч от Кремъл.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner