Понеделник, 21 Октомври 2019
Понеделник, 21 Октомври 2019
Електроподаването във Венецуела е възстановено

Електроподаването във Венецуела е възстановено

Запазват се ограниченията при разпределението и потреблението на електричество

Електроподаването във Венецуела е възстановено на цялата територия на страната след вчерашната авария, съобщи министърът на комуникациите и информацията Хорхе Родригес, цитиран от ТАСС.

Запазват се обаче ограниченията при разпределението и потреблението на електричество, въведени по-рано по решение на президента Николас Мадуро, допълни министърът.

От началото на март във Венецуела има прекъсвания в електроподаването, които засягат повечето региони на страната. Най-мащабното бе на 7 март, когато без ток останаха столицата Каракас и повечето региони. Според правителството причината е саботаж срещу ВЕЦ "Симон Боливар".

Представители на националната Федерация на служителите в електроснабдяването обаче твърдят, че многократно са заявявали, че авариите в енергийните мрежи и подстанциите са предизвикани от недостиг на ресурси за профилактична поддръжка.

Частичната парализа на икономиката, предизвикана от авариите, е забавила хиперинфлацията в страната през март, предаде ДПА, цитирайки Националното събрание, което е под контрола на опозицията.

Инфлацията се е забавила до 18,1 процента през март спрямо близо 54 процента през февруари, посочи по-рано депутатът Анхел Алварадо.

Въпреки това обаче на годишна основа инфлация е достигнала 1,6 милиона процента.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар