Сряда, 22 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 22 Януари 2020
Украинският президент Петро Порошенко поиска прошка

Украинският президент Петро Порошенко поиска прошка

"Искрено ви моля за прошка. Знам колко ви е трудно да простите грешките ми и да ми повярвате. Знам, вината е моя", каза Петро Порошенко

Украинският президент Петро Порошенко поиска прошка от украинците в телевизионно обръщение, три дни преди втория тур на президентските избори в Украйна, на които фаворит е опонентът му Володимир Зеленски, предаде Франс прес.

"Искрено ви моля за прошка. Знам колко ви е трудно да простите грешките ми и да ми повярвате. Знам, вината е моя. За да довършим това, което бе започнато, и за да не загубим това, което бе направено, моля за вашата подкрепа на 21 април", каза Петро Порошенко.

Той обвини магната Игор Коломойски, че се опитва икономически да съсипе Украйна.

 Winbet - победата е емоция! (18+)

Според държавният глава планът на Коломойски е да си върне собствеността на украинската банка Приватбанк в случай на победа на Зеленски на изборите. Окръжният съд на Киев постанови, че решението на украинското правителство от 2016 г. да национализира Приватбанк, която е най-голямата банка в страната, е незаконно.

Порошенко изтъкна, че евентуалното възстановяване на собствеността на Коломойски върху Приватбанк може да доведе до дефолт и нова икономическа криза в Украйна.

Украинското министерство на финансите изрази в свое изявление несъгласието си с постановеното съдебно решение, като подчерта, че решението за национализацията на Приватбанк е било взето, за да се гарантира финансова стабилност в Украйна и сигурността на спестяванията на гражданите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner