Понеделник, 24 Юни 2019
Понеделник, 24 Юни 2019
"Апартаментгейт" стигна и до страниците на „Файненшъл Таймс“

"Апартаментгейт" стигна и до страниците на „Файненшъл Таймс“

От медията анализират, че информациите за евтини или недекларирани жилища на представители на властта, удрят по управляващите от ГЕРБ

Случаят със скандално придобити имоти от български граждани стигна и до страниците на „Файненшъл Таймс“.

От медията анализират, че информациите за евтини или недекларирани жилища на представители на властта, удрят по управляващите от ГЕРБ. Заради това партията може и да загуби предстоящите европейски избори.

Освен това, заради случая премиера Бойко Борисов може да не успее в опитите си да убеди ЕС да премахне мониторинга над съдебната система и борбата с организираната престъпност и корупцията. Посочва се, че обществото е било разтърсено от информациите за придобитите апартаменти от представители на властта, както и от лукса, в който те живеят.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

От Медията посочват подадените оставки от министъра на правосъдието Цецка Цачева и заместник – председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Анализира се това, че и двамата отричат да извършили нещо грешно.

Интерес представлява и случая с шефа на агенция „Антикорупция“ Пламен Георгиев, когото премиера посъветва да си вземе дълъг отпуск, докато се проверяват въпроси около терасата на неговото жилище. Посочва се, че нередностите са станали обществено достояние, благодарение на публикации на Антикорупционен фонд, БТВ и Биволъ.

Според експерта от Центъра за изследване на демокрацията Моис Файон, ГЕРБ ще премине през скандала, но той дълго ще се помни. Според него гражданите вече ще мислят върху разликите между техния начин на живот и този на политиците.

Свързани статии (по етикет)

 • КПКОНПИ оневини властта за "Апартаментгейт"

  Само сигналът срещу председателя на ВКС Лозан Панов отива в Инспектората на ВСС.

  Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ не е установила нарушения при проверките на апартаментите на властта, заради които бяха подадени поредица от оставки.

  При покупката на имотите си не са направили нарушения вече бившият шеф на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на туризма Николина Ангелкова, бившият зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившият зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, ексминистърът на правосъдието Цецка Цачева, председателят на комисията по култура  и медии в НС Вежди Рашидов и шефът на ВКС Лозан Панов, съобщи БТА. 

 • Вестник "Дума" осъмна с разбита врата

  Това е поредното посегателство върху свободните медии у нас

 • Медии в Скопие: България наложи Гоце Делчев като условие за преговори

  Гоце Делчев е новото условие за получаване на дата за започване на преговори на Северна Македония с Европейския съюз - така тълкува скопската телевизия Телма изявлението на българския премиер Бойко Борисов, че македонците трябва "да узреят" и имат още неща за поправяне, например спора дали Гоце Делчев е българин или македонец

Оставете коментар