Сряда, 13 Ноември 2019
Сряда, 13 Ноември 2019
"Апартаментгейт" стигна и до страниците на „Файненшъл Таймс“

"Апартаментгейт" стигна и до страниците на „Файненшъл Таймс“

От медията анализират, че информациите за евтини или недекларирани жилища на представители на властта, удрят по управляващите от ГЕРБ

Случаят със скандално придобити имоти от български граждани стигна и до страниците на „Файненшъл Таймс“.

От медията анализират, че информациите за евтини или недекларирани жилища на представители на властта, удрят по управляващите от ГЕРБ. Заради това партията може и да загуби предстоящите европейски избори.

Освен това, заради случая премиера Бойко Борисов може да не успее в опитите си да убеди ЕС да премахне мониторинга над съдебната система и борбата с организираната престъпност и корупцията. Посочва се, че обществото е било разтърсено от информациите за придобитите апартаменти от представители на властта, както и от лукса, в който те живеят.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

От Медията посочват подадените оставки от министъра на правосъдието Цецка Цачева и заместник – председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Анализира се това, че и двамата отричат да извършили нещо грешно.

Интерес представлява и случая с шефа на агенция „Антикорупция“ Пламен Георгиев, когото премиера посъветва да си вземе дълъг отпуск, докато се проверяват въпроси около терасата на неговото жилище. Посочва се, че нередностите са станали обществено достояние, благодарение на публикации на Антикорупционен фонд, БТВ и Биволъ.

Според експерта от Центъра за изследване на демокрацията Моис Файон, ГЕРБ ще премине през скандала, но той дълго ще се помни. Според него гражданите вече ще мислят върху разликите между техния начин на живот и този на политиците.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар