Понеделник, 17 Февруари 2020

ndt banner2

Понеделник, 17 Февруари 2020

"Черни жилетки" окупираха парижко летище: "Франция не е на французите!"

"Черни жилетки" окупираха парижко летище: "Франция не е на французите!"

Стотици нелегални имигранти окупираха парижкото летище "Шарл де Гол" в неделя в знак на протест срещу депортирането си и поискаха незабавна среща с френския премиер Едуар Филип, за да обсъдят с него имигрантската политика на страната. 

Според съобщението на британския в. "Дейли мейл" над 500 "черни жилетки", както се наричат самите те по аналогия с "жълтите жилетки", които вече шести месец протестират срещу икономическата и социална политика на президента Еманюел Макрон, са поискали да се спре депортацията на нелегални имигранти и да им бъде дадено убежище в страната. 

Видео, публикувано в Туитър, показва протеста на "черните жилетки", които настояват авиокомпанията "Ер Франс" да спре да участва в депортирането на нелегални имигранти и те незабавно да получат разрешение за постоянно пребиваване. 

На кадрите се вижда и чува как един от активистите крещи през мегафон: "Франция не е на французите! Всеки има право да бъде тук!" 

Според съобщенията Терминал 2 на летището е бил блокиран, като летищните власти твърдят, че не е имало забавени или отменени полети. 

Протестиращите, главно от Африка, са поискали от френския премиер всички нелегални имигранти да получат право на постоянно пребиваване, както и всички необходими за това документи. 

Делегация от "Ер Франс" се е срещнала с протестиращите, които плашат да продължат с блокадите, докато исканията им не бъдат напълно удовлетворени.

Източник: Epicenter.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner