Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Граждани на ЕС се оплакват, че не могат да гласуват във Великобритания

Граждани на ЕС се оплакват, че не могат да гласуват във Великобритания

Британската избирателна комисия заяви, че правителството не й е дало достатъчно време за подготовка за участието в изборите за Европейски парламент, след като много граждани на Европейския съюз се оплакаха, че не са могли да гласуват във Великобритания, предаде Асошиейтед прес.

Организацията "Три милиона", защитаваща правата на живеещите във Великобритания граждани на ЕС, каза, че стотици европейци във Великобритания са съобщили, че са били върнати от избирателните секции, когато са се опитали да гласуват днес.

Избирателната комисия заяви, че всички имащи право на глас граждани на ЕС могат да гласуват в родните си държави, а ако искат да гласуват във Великобритания, трябва да попълнят документи за прехвърляне на правото им на глас във Великобритания.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Комисията каза, че не е имало достатъчно време за популяризиране на процеса преди изборите, които нямаше да бъдат произведени във Великобритания, ако тя беше напуснала ЕС през март, както беше планирано.

Говорител на министър-председателката Тереза Мей каза, че разбира "разочарованието", но че "правителството няма роля в администрирането на изборите".

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар