Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Заподозреният за атентата в Лион - с тъмни очила и армейски шал

Заподозреният за атентата в Лион - с тъмни очила и армейски шал

Френската полиция разпространи кадър от видеокамера, с която е заснет заподозреният за вчерашния взрив на улица в Лион, при който бяха ранени 13 души. 

На записа се вижда как все още неизвестният мъж се движи с велосипед и оставя чанта пред пекарна малко преди експлозията. След това изчезва с колелото.

Полицейски източници го описват като мъж от европейски или северноафрикански тип, облечен в бежови бермуди, с тъмни очила и с армейски зелен шал. 

За късмет, повечето пострадали, сред които и дете, са приети в болница с леки наранявания, 11 от тях остават за лечение.

Разследването на експлозията е поето от специалисти по борба с тероризма, заяви прокуратурата. Според експерти въпросната бомба е много добре и професионално подготвена, защото е била пълна  с шрапнели, с пирони, болтове и винтове. Възможно е да става въпрос за сплашване и привличане на вниманието.

Рени Пиринчева, българка, която живее в Лион, каза пред bTV, че за всички в града е било шокиращо, защото по принцип е спокоен град. По думите ѝ общото усещане е, че и в града става опасно.
 
Министерството на външните работи заяви, че засега няма информация за пострадали българи при експлозията в Лион. Посланик Ангел Чолаков е разговарял с представители на българската общност във френския град, които са го информирали, че постоянно живеещите ни сънародници там са живи и здрави, съобщи пресцентърът на МВнР.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар