Неделя, 23 Февруари 2020

ndt banner2

Неделя, 23 Февруари 2020

САЩ считат, че Русия не изпълнява мораториума върху ядрените изпитания

САЩ считат, че Русия не изпълнява мораториума върху ядрените изпитания

„Нашите знания за разработването на ядрени оръжия ни дават повод да смятаме, че изпитателната активност на Русия й е помогнала да развива ядрения си потенциал“, отбеляза полковник Робърт Ашли-младши по време на изказване в Института Хъдсън

САЩ считат, че Русия не изпълнява мораториума върху ядрените изпитания, заяви началникът на управлението на военното разузнаване на Пентагона генерал-полковник Робърт Ашли-младши, предават РИА Новости и Агенция "Фокус".

„Нашите знания за разработването на ядрени оръжия ни дават повод да смятаме, че изпитателната активност на Русия й е помогнала да развива ядрения си потенциал“, отбеляза той по време на изказване в Института Хъдсън.

При това САЩ, по неговите думи, се придържат към стандарта на „нулев заряд“.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Засилването на Русия както в стратегическите, така и в нестратегическите ядрени сили е възможно за сметка на постоянно приоритетно финансиране на ядрените разработки и инфраструктурата за тяхното производство“, добави Ашли.

В момента Русия може да произвежда хиляди бойни глави на година, твърди генералът.

Последното ядрено изпитание в СССР е проведено на 24 октомври 1990 година. През 1996 година ООН прие Договора за всеобхватна забрана на ядрените изпитания, подписан от повече от 180 държави. При това редица страни така и не ратифицираха споразумението, включително САЩ.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner