Сряда, 22 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 22 Януари 2020
За първи път в историята на Австрия канцлерският пост е поверен на жена

За първи път в историята на Австрия канцлерският пост е поверен на жена

Ван дер Белен поясни, че под управлението на Бирлайн няма да има големи, устойчиви законодателни инициативи – нейната задача е надеждно продължаване на текущите дела

Бригите Бирлайн, председател на Конституционния съд, става първият канцлер в историята на на Република Австрия от нежния пол. Съответното бе обявено от държавния глава Александър Ван дер Белен на кратка пресконференция във Виена, предава ORF, най-голямата обществена медия в страната.

Австрийският президент натовари Бирлайн със задачата да формира следващото федерално правителство. Тя ще остане на власт, докато не бъде назначен следващия кабинет във Виена. Изборите ще се проведат през есента.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Ван дер Белен поясни, че под управлението на Бирлайн няма да има големи, устойчиви законодателни инициативи – нейната задача е надеждно продължаване на текущите дела.

Бирлайн благодари на Ван дер Белен за гласуването доверие и обяви, че ще започне веднага с разискванията за разпределението на министерските постове. Макар да беше изненадващо от страна на Бирлайн, тя все пак представи някои от лицата, които ще влязат в преходното правителство.

Източник: Агенция "Фокус" 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner