Петък, 20 Септември 2019
Петък, 20 Септември 2019
Здравей, братко! Нова измама във Фейсбук и Gmail

Здравей, братко! Нова измама във Фейсбук и Gmail

Лов за „наследници” на големи банкови сметки

Фейсбук и пощенските в Гугъл отново се заливат от поредната  мошеническа схема, предупреждават ползвателите на социалната мрежа. Всъщност, нищо ново под слънцето – става въпрос за „богати наследници”, които трябва да вземат едни големи пари, но преди това трябва да си платят 50% от мечтаната сума, но да не получат нищо след това.

Нови са само лицата, които се представят за банкови чиновници – изглеждат авторитетно, нова е и дестинацията, където трябва да отидат парите на наивниците. Нови са и обстоятелствата - обикновено трагични инциденти, характерни за някои части на Африка.

Съобщенията, разпращани във Фейсбук и по мейл до „наследниците”, са на български език – видимо осъвършенстван превод през преводача на Гугъл.

Публикуваме пълния текст на разпространяваното съобщение, без редакторска намеса. В случая, от споделилия го в социалната мрежа Моно Петра. За отбелязване е, че писмата винаги са персонално адресирани, като се търси сходство във фамилното име. Вие – нашите читатели, ще решите сами дали да се забавлявате или да откликнете, ако получите подобно в Месинджъра си или на пощата си в Gmail.

Здравей братко

Предлагам моето приятелство и вярвам, че ще ме приемете с добро сърце, бях принуден да се свържа с вас и да видя как най-добре можем да си помагаме един на друг. Аз съм г-н Куатенг Джоузеф, банков служител тук в търговската банка на Гана. Вярвам, че сега е Божието желание да ви срещна. Имам важна бизнес дискусия, която искам да споделя с вас, която, според мен, ще ви заинтересува, защото е във връзка с вашето фамилно име и ще се възползвате от нея.

Гражданин на вашата страна, Габриел Петра, имаше фиксиран депозит в моята банка, оценен на петнадесет милиона петстотин хиляди американски долари, като срокът за този депозит беше миналата година. За съжаление Габриел Петра бе сред жертвите на смъртта на 7 април 2007 г. при фатален инцидент в Гана, включващ седем автомобила близо до квартал Аутуту-Ефуту-Сеня в Централния район на Акра, където на място бяха убити тридесет и пет души. Прочетете статията;

Моето ръководство на банката все още не знае за смъртта му, знаех за него, защото той беше мой приятел и аз бях негов счетоводител. Габриел Петра не спомена нито един следващ род / наследник, когато сметката беше отворена, а той не беше женен и нямаше деца. Миналата седмица моето ръководство на банката поиска да дам указания какво да правя с неговите средства, ако подновят договора. Знам, че това ще се случи и затова търсех средства за справяне със ситуацията, защото ако директорите на банките знаят, че Габриел Петра е мъртъв и няма наследник, те ще вземат средствата за тях , така че не искам това да се случва. Ето защо, когато видях вашето фамилно име, бях щастлива и сега търся вашето сътрудничество, за да ви представя като следваща родина / наследник на сметката, тъй като имате едно и също фамилно име с него, а главата ми на банката ще освободи. сметката за вас. Няма риск; сделката ще бъде изпълнена съгласно законно споразумение, което ще ви предпази от нарушаване на закона.

По-добре е да искаме парите, отколкото да позволим на директорите на банките да я вземат, те са вече богати. Аз не съм алчен човек, така че предлагам да споделяме средствата равностойни, 50/50% към двете страни, моят дял ще ми помогне да стартирам собствена компания и да използвам приноса за благотворителност, която е моята мечта.

Позволете ми да знам какво мислите за моето предложение. Моля, третирайте тази информация като поверителна и не отговаряйте на това във Facebook поради същите съображения за сигурност. Имам още да ви пиша за подробностите, след като получим спешния ви отговор строго чрез имейла си: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Приятен ден и Бог да благослови. Предвиждане на спешния ви отговор

С Най-Добри Пожелания
Г-н Кватън Джозеф.
Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Мобилен номер: Viber и WhatsApp +2330200139856

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар