Събота, 19 Октомври 2019
Събота, 19 Октомври 2019
Намериха череп на изчезнала преди 5 години балерина от Болшой театър

Намериха череп на изчезнала преди 5 години балерина от Болшой театър

Преди да изчезне безследно, младата балерина станала обект на изнудване

Руски полицаи намериха череп, за който се предполага, че е на изчезнала преди 5 години балерина от Болшой театър, предаде в. "Дейли мирър", цитира в. "Телеграф".

Органите на реда смятат, че 25-годишната Олга Дьомина е била убита, след като е била изнудвана с нейни еротични снимки.

Предполагаемите останки на балерината били намерени в края на май в Измайловския парк в Москва. На същото място бил засечен сигнал от джиесема на предполагаемия убиец в нощта, когато Олга изчезнала.

Преди да изчезне безследно, младата балерина станала обект на изнудване. Непознат мъж я заплашил, че ще разпространи нейни "сексуално компрометиращи" снимки, ако тя не плати откуп. Олга дала на няколко пъти общо 800 000 рубли (около 10 000 евро) на изнудвача, но въпреки това фотосите били публикувани онлайн, заедно с твърденията, че балерината е работела като компаньонка на заможни клиенти.

Семеен мъж, описван като "мениджър" или "любовник" на младата жена, бил задържан в Москва през 2017 г. Това станало, след като 39-годишният Малхаз Джавоев избягал в Германия и се представил под чуждо име за кюрдски бежанец. Той обаче бил върнат в родината си след заповед за задържане, издадена чрез Интерпол. Сега Джавоев се намира в московския затвор "Матроская тишина" като заподозрян в убийството на Дьомина.

Резултат с изображение за skull of a bolshoi dancer was found

През август 2014 г., когато Олга изчезнала, Джавоев откарал балерината в друг руски град, където тя танцувала на частно парти за богат бизнесмен. "Мениджърът" след това я върнал обратно в московския апартамент, където тя била убита. След това той закопал останките в Измайловския парк, твърдят органите на реда.

По време на изчезването майката на балерината получила странно съобщение. В него пишело: "Мамо, аз съм Оля. Откраднах голяма сума пари. Не мога да се върна в Москва. Ще отида в Европа за 10 дена. Не отговаряй, ако ти се обадят. Не ме търси. Не ходи никъде". Полицията смята, че есемесът всъщност е от Джавоев, който е убил Олга.

Адвокатът на заподозряния обаче твърди, че органите на реда грешат и че балерината все още е жива. "Имаме информация, че Олга Дьомина отдавна е мечтаела да напусне Русия и да си уреди живота в чужбина", заявиха от екипа на защитата. Според тях балерината била замесена в голяма имотна измама и затова избягала тайно.

Останките от тялото, намерено в Измайловския парк, са дадени за ДНК анализ. Очаква се резултатите да станат ясни до месец.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар