Събота, 07 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 07 Декември 2019
Над 5000 граждани на ЕС са се присъединили към "Ислямска държава" от 2012 г. насам

Над 5000 граждани на ЕС са се присъединили към "Ислямска държава" от 2012 г. насам

Много от тях са пристигнали със семействата си, а общият брой на непълнолетни деца с европейско гражданство, останали в бившата зона на влияние на ИД в Сирия и Ирак е 1000, от които повече от 600 са били родени през изминалите години на територията на военния конфликт

Пети хиляди и триста граждани на страни от Европейския съюз са се присъединили към групировката "Ислямска държава" (ИД) от 2012 г. насам, съобщи днес белгийската телевизия Ер Те Бе Еф, цитирана от ТАСС.

Много от тях са пристигнали със семействата си, а общият брой на непълнолетни деца с европейско гражданство, останали в бившата зона на влияние на ИД в Сирия и Ирак е 1000, от които повече от 600 са били родени през изминалите години на територията на военния конфликт.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Досега близо 10 процента от "децата на ИД" бяха репатрирани в Европа и под въпрос остава съдбата на останалите 90 процента, с други думи на около 900 непълнолетни европейци, които остават в бежански лагери в различни зони под контрола на кюрдите, турците и американската коалиция.

Родителите на много от тях са убити в хода на конфликта. Европейските правителства сега се опитват да решат въпроса за тяхното репатриране, на първо място на децата до 5-годишна възраст, отбелязва ТАСС.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар