Събота, 18 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 18 Януари 2020
Доналд Тръмп: Иран е направил "много голяма грешка" като е свалил американски безпилотен самолет

Доналд Тръмп: Иран е направил "много голяма грешка" като е свалил американски безпилотен самолет

Иран междувременно внесе в ООН жалба във връзка с инцидента със свалянето на безпилотния летателен апарат на въоръжените сили на САЩ, предаде ТАСС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че Иран е направил "много голяма грешка" като е свалил американски безпилотен самолет, предадоха световните агенции.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс каза, че Тръмп е бил информиран за случая през нощта и тази сутрин. Корпусът на гвардейците на Ислямската революция заяви, че е свалил дрона в иранското въздушно пространство. Американските въоръжени сили обаче нарекоха свалянето "непровокирана атака" и казаха, че тя е била извършена в международното въздушно пространство над Ормузкия проток.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Иран междувременно внесе в ООН жалба във връзка с инцидента със свалянето на безпилотния летателен апарат на въоръжените сили на САЩ, предаде ТАСС, като се позова на иранската агенция ИСНА. Говорителят на иранското министерство на външните работи Абас Мусави определи случая с американския дрон като "агресивни и провокативни действия от страна на Съединените щати".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner