Петък, 24 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 24 Януари 2020
Израел, САЩ и Русия се срещат днес и утре в Йерусалим заради Иран

Израел, САЩ и Русия се срещат днес и утре в Йерусалим заради Иран

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в навечерието на срещата, че Патрушев, Болтън и Бен Шабат ще обсъдят ситуацията в Близкия Изток като цяло

Съветниците по националната сигурност на Израел, САЩ и Русия се срещат днес и утре в Йерусалим, като основна тема се очаква да бъде Близкият изток и най-вече Иран, който враждува с Израел и САЩ, съобщават световните осведомителни агенции, цитирани от Блиц.бг.

Конференцията ще се състои в момент на изостряне на конфликта между САЩ и Иран. Израелският премиер Бенямин Нетаняху нарече срещата "историческа и безпрецедентна" и каза, че тя е много важна за гарантиране на сигурността на Близкия изток "в тези неспокойни времена". В двустранните и тристранни разговори ще участват съветникът на американския президент по въпросите на националната сигурност Джон Болтън, шефът на израелския Съвет за национална сигурност Меир Бен Шабат и секретарят на руския Съвет за национална сигурност Николай Патрушев.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в навечерието на срещата, че Патрушев, Болтън и Бен Шабат ще обсъдят ситуацията в Близкия Изток като цяло, а също така всякакви други въпроси, които сметнат за необходими. Болтън, който вече е в Израел и се срещна в неделя с премиера Нетаняху, заяви, че с нетърпение очаква срещата с Патрушев, за да обсъди с него въпросите за регионалната безопасност. Според израелската радиостанция "Кан", Болтън е напомнил думите на президента на САЩ Доналд Тръмп, че американската армия е готова за действия в района.

Снимка: kremlin.ru

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner