Неделя, 19 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 19 Януари 2020
Ръководството на Г-20 потвърди нуждата от свободна търговия без дискриминация

Ръководството на Г-20 потвърди нуждата от свободна търговия без дискриминация

По-рано днес китайската агенция Синхуа съобщи, че Си и Тръмп са се разбрали да подновят двустранните преговори и че Вашингтон няма да налага нови мита върху китайския внос. Самият Тръмп заяви, че преговорите са "отново в ход" и че срещата му със Си е преминала "отлично"

Ръководителите от Г-20 ясно потвърдиха необходимостта от свободна, справедлива и недискриминационна търговия по време двудневната си конференция, заяви японският премиер Шиндзо Абе, цитиран от Ройтерс.

"Световната икономика продължава да е изложена на рискове от спад, докато съществуват търговски напрежения", каза на пресконференция домакинът на приключилия днес форум в Осака. "Лидерите от Г-20 се съгласиха, че е необходимо страните членки да застанат начело на голям глобален икономически растеж", каза той и добави, че всички трябва да са в готовност за предприемането на допълнителни мерки.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Абе каза още, че изтъкнал пред президентите на САЩ и Китай Доналд Тръмп и Си Цзинпин колко е важно те да се ангажират с конструктивна дискусия, за да разрешат търговските си противоречия. "Г-20 се споразумя за фундаменталните принципи в подкрепа на системата за свободна търговия, които да гарантират свободна, справедлива и недискриминационна търговия", както и отворени пазари и равни условия за игра за всички държави, каза Абе.

По-рано днес китайската агенция Синхуа съобщи, че Си и Тръмп са се разбрали да подновят двустранните преговори и че Вашингтон няма да налага нови мита върху китайския внос. Самият Тръмп заяви, че преговорите са "отново в ход" и че срещата му със Си е преминала "отлично".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner