Петък, 18 Октомври 2019
Петък, 18 Октомври 2019
Турската лира поскъпна

Турската лира поскъпна

В 16.08 ч. националната валута на Турция се задържа на курс от 5,63 турски лири за долар

Турската лира поскъпна днес с около 2,8 процента до най-силното си ниво от април, след като турският президент Реджеп Ердоган заяви, че американският му колега Доналд Тръмп е казал, че няма да бъдат налагани санкции на Турция заради купуването на руските зенитно-ракетни системи С-400, предаде Ройтерс.

В 16.08 ч. националната валута на Турция се задържа на курс от 5,63 турски лири за долар. Това е най-високата стойност на лирата от 8 април досега. В петък вечерта стойността й бе 5,7875 спрямо щатската валута (преди срещата на Ердоган с Тръмп в рамките на срещата на върха на Г-20 в Япония през уикенда).

Winbet - победата е емоция! (18+)

Анкара и Вашингтон месеци наред спорят заради поръчаните от Турция системи С-400, които се очаква да бъдат доставени в страната съвсем скоро. Спорът е източник за безпокойство за инвеститорите, което оказва влияние и върху турската лира.

САЩ обявиха наскоро, че може да наложат санкции на Турция в рамките на приетия през 2017 г. закон "за противодействие на противниците на Америка чрез санкции" (CAATSA), ако Анкара получи руските зенитно-ракетни системи С-400.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар