Събота, 07 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 07 Декември 2019
Учени са кръстили новооткрит вид муха на злодей от "Игра на тронове"

Учени са кръстили новооткрит вид муха на злодей от "Игра на тронове"

"Като се изключи сериозната страна, кръщаването на нови видове е най-забавното нещо за таксономите", казва ентомологът Брайън Лесард

Учени от Австралийската ор"Като се изключи сериозната страна, кръщаването на нови видове е най-забавното нещо за таксономите", казва ентомологът Брайън Лесардганизация за научни и промишлени изследвания (CSIRO) са кръстили новооткрит вид муха на злодей от "Игра на тронове", съобщи "Фокс нюз".

"Като се изключи сериозната страна, кръщаването на нови видове е най-забавното нещо за таксономите", казва ентомологът Брайън Лесард.

Кръстник на вида Paramonovius nightking е Сюанкун Ли от CSIRO - отявлен почитател на "Игра на тронове", който е избрал за насекомото името на Нощния крал.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Представителите на вида се срещат в ограничена част от Западна Австралия, активни са главно през зимата и имат наподобяващи шипове косъмчета, с което напомнят за злодея от хитовата фентъзи поредица.

Външно екземплярите от вида Paramonovius nightking наподобяват пчели, но въпреки това спадат към семейството на мухите. Учените допускат, че насекомите са развили тази способност в хода на еволюцията, за да се предпазват от птиците, които ги избягват, вземайки ги за жилещи пчели.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар