Петък, 17 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 17 Януари 2020
Гръцките власти заловиха рекордни 5,3 тона каптагон

Гръцките власти заловиха рекордни 5,3 тона каптагон

Каптагон е известен също като "джихадисткото хапче", защото се смята, че екстремистката терористична "Ислямска държава" го осигурявала на своите бойци

Гръцките власти заловиха рекордни 5,3 тона каптагон - подобен на амфетамин наркотик, след продължило едноседмично издирване на товарен кораб в пристанището Пирея, главното пристанище на страната близо до Атина, съобщи ДПА.

33 милиона таблетки са били скрити в три контейнера с дървесина, предназначена за транспортиране в Китай, съобщи ЕРТ. Корабът пристигнал в Пирея от Сирия на 19 юни и трябвало да потеглили на изток една седмица по-късно.

Действайки по сигнал на американската агенция за борба с наркотиците /DEA/ 20 гръцки полицаи работиха с обучени кучета в продължение на една седмица преди да открият пратката.

Ставрос Томадакис от отдела за икономически престъпления заяви, че цената на улицата на открития каптагон е един милиард евро.

Каптагон е известен също като "джихадисткото хапче", защото се смята, че екстремистката терористична "Ислямска държава" го осигурявала на своите бойци.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner