Четвъртък, 27 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 27 Февруари 2020

Украинският президент отмени парада за Деня на независимостта заради високата му цена

Украинският президент отмени парада за Деня на независимостта заради високата му цена

Украинският президент Володимир Зеленски отмени традиционния военен парад по случай Деня на независимостта на 24 август заради високата му цена.

Във видеобръщение на страницата си във Facebook той обяви, че спестените "300 милиона гривни ще бъдат платени като премии на военните", предаде ТАСС.

"Искам да споделя с вас новата ни идея. Обикновено на 24 август, в Деня на независимостта на Украйна у нас има военен парад - помпозен и скъп. Според мен тази година вместо за парад ще е по-добре да отделим тези пари на нашите герои, нашите военни, така че решихме да заделим 300 милиона гривни (около 11,5 млн. долар) за всички наши военнослужещи", каза президентът.

Зеленски отбеляза, че на 24 август Киев ще чества героите и ще празнува Деня на независимостта, "но в нов формат".

Миналата година Украйна отбеляза 27-та годишнина на независимостта си с най-мащабния за последните години парад. В него участваха 4500 военни и представители на различни силови структури, 250 единици техника, както и авиация. Така и не бе обявена официално сумата, която е била похарчена. Според украинския политолог Руслан Бортник обаче Киев е похарчил 40 млн. долара за военен парад през 2011 г., а той бил по-скромен от миналогодишния.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner