Вторник, 23 Юли 2019
Вторник, 23 Юли 2019
Президентът на Танзания: "Отпуснете си яйчниците" за по-добра икономика

Президентът на Танзания: "Отпуснете си яйчниците" за по-добра икономика

"Отпуснете си яйчниците" и раждайте повече деца, за да помогнете на икономиката – това е призивът на президента на Танзания към жените в страната.

"Голямото население изгражда икономиката. Ето защо икономиката на Китай е толкова огромна", заяви Джон Магуфули, цитиран от агенция "Ройтерс", и даде за добър пример Индия и Нигерия.

"Знам, че онези, които искат да ви блокират яйчниците, ще се оплачат от думите ми. Отпуснете си яйчниците, нека те блокират своите!", каза той пред привърженици в родния си град Чато.

Танзанийките имат средно по около пет деца, а данни на ООН показват, че населението расте с 2.7% годишно. Държавните болници и училища са препълнени, а много млади хора нямат работа. По данни от 2016 г., 26% от населението живее с по-малко от 1 долар дневно.

Една трета от омъжените жени използват контрацептиви, но Магуфули, който се определя като отдаден католик, е против западните програми за семейно планиране, въведени от здравното министерство.

Източник: Дневник

Свързани статии (по етикет)

  • Какви са годишните приходи на Борисов и Радев?

    83 450 лв. е сумата, която премиерът Бойко Борисов е получил от заплати през 2018 година, става ясно от декларацията му, публикувана в сайта на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

  • Президентът наложи вето върху закона за финансиране на партиите

    Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане отделни текстове от § 2 и 3 от Закона за изменение на Закона за държавния бюджет за 2019 г., с които се въвежда финансиране на политическите партии с дарения от юридически лица и еднолични търговци.

  • Президентът на КНСБ: Има манипулации на пазара на промишлен ток

    „Смятам, че има манипулации на пазара на промишлен ток. Индустрията е права, защото от началото на годината няколко пъти имаше ненормални цени по сегмента „Ден напред”. Основното обяснение обаче не е в производителите, а в търговците”.

Оставете коментар