Вторник, 21 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 21 Януари 2020
Навършват се 50 години от мисията на „Аполо 11“

Навършват се 50 години от мисията на „Аполо 11“

На 20 юли, събота, се навършват 50 години от мисията на американския кораб „Аполо 11“, който кацна на Луната, съобщават AFP и Агенция "Фокус". 

Преди половин век астронавтите Нийл Армстронг и Едуин Олдрин станаха първите хора, стъпили на повърхността на земния спътник в рамките на събитие, излъчено по телевизията и наблюдавано от половин милиард души. 

Тяхната камера, носеща името „Орел“ се отделя в 20:18 часа средно гринучко време на 20 юли 1969 г., като шест часа по-късно Армстронг поставя своя ляв крак на лунната повърхност, изричайки знаменитите думи „това е една малка стъпка за човека, но един гигантски скок за човечеството“. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

НАСА се готвеше в продължение на няколко седмици за да чества годишнината, организирайки изложби на цялата територия на САЩ и най-вече в „Космически център Кенеди“ в Калифорния, и „Космически център Джонсън“ в Тексас. 

В събота американският вицепрезидент Майк Пенс ще направи обръщение в калифорнийския център, от където Армстронг, Олдрин и третият член на екипажа – Майкъл Колинс, излитат към Луната. В предишната си реч от март тази година, Пенс обяви, че следващите хора трябва да бъдат изпратени на Луната до 2024 г.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner