Вторник, 18 Февруари 2020

ndt banner2

Вторник, 18 Февруари 2020

Майкъл Гоув: Великобритания не очаква Европейският съюз да сключи ново споразумение за Брекзит

Майкъл Гоув: Великобритания не очаква Европейският съюз да сключи ново споразумение за Брекзит

„Ще напуснем ЕС на 31 октомври. Никакви „ако“, никакви „но“. Без повече отлагане. Брекзитът се случва“, пише Гоув във в. „Сънди таймс“, предаде БТА

Правителството на Великобритания не очаква Европейският съюз да сключи ново споразумение за Брекзит, заяви пред вестник „Сънди таймс“ Майкъл Гоув, който отговаря за подготовката за напускането на Обединеното кралство без сделка, предаде Ройтерс.

„Ще напуснем ЕС на 31 октомври. Никакви „ако“, никакви „но“. Без повече отлагане. Брекзитът се случва“, пише Гоув във в. „Сънди таймс“, предаде БТА.

Изданието „Сънди телеграф“ пък информира, че британският министър на финансите Саджид Джавид планира да обяви отпускането на около 1 милиард лири за финансирането на подготовката за Брекзит без споразумение.

Средствата се очаква да се изразходват за голяма информационна кампания, за откриването на 500 нови работни места в Гранична полиция и за нова инфраструктура около пристанищата.

Същевременно социологическо проучване отчете, че след избирането на Борис Джонсън за премиер на Великобритания Консервативната партия е повишила подкрепата си с 10 на сто пред опозиционната Лейбъристка партия.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Проучване, извършено по поръчка на в. „Сънди таймс“, показва, че консерваторите имат подкрепа от 31 на сто, с 6 на сто повече от предишната анкета. Лейбъристката партия има подкрепа от 21 на сто, с 2 на сто повече. Либералдемократите са отбелязали спад с 3 пункта, достигайки 20 на сто, а подкрепата за новата Партия на Брекзита на Найджъл Фараж е спаднала до 13 на сто.

Резултатите подхранват спекулациите, че Борис Джонсън може да свика предсрочни избори, отбелязва „Сънди таймс“.

Междувременно хиляди се включиха в събота в „Поход за независимост“ в град Карнарвън и заявиха подкрепата си за независимост на Уелс. Участниците в демонстрацията бяха категорични и че Великобритания „върви към катастрофален Брекзит без сделка“.

Първите министри на Шотландия и Уелс - Никола Стърджън и Марк Дрейкфорд, вече предупредиха премиера Борис Джонсън, че излизане на Великобритания от Европейския съюз без сделка би имало „катастрофално въздействие“ върху двата британски района, и призоваха за втори референдум за Брекзит. Стърджън коментира, че не изключва възможността до две години да свика референдум за независимост на Шотландия, ако Великобритания напусне ЕС.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner