Сряда, 19 Февруари 2020

ndt banner2

Сряда, 19 Февруари 2020

Премиерът в оставка Харадинай призова президента Тачи да насрочи предсрочни избори в Косово

Премиерът в оставка Харадинай призова президента Тачи да насрочи предсрочни избори в Косово

Харадинай обясни също, че е поискал от Конституционния съд тълкуване на оставката, която депозира на 19 юли, както и за бъдещото функциониране на правителството до провеждането на новите избори

Министър-председателят на Косово в оставка Рамуш Харадинай призова държавния глава на страната Хашим Тачи да насрочи предсрочни парламентарни избори, съобщава скопското електронно издание „Локално“.

В пост в социалната мрежа „Фейсбук“ Харадинай се обърна към Тачи, членовете на парламента и на политическите партии, като настоя да се заемат с дейности, необходими за провеждането на предсрочния вот. Припомня се, че според прищинските медии гласуването може да се състои на 8 септември.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Харадинай обясни също, че е поискал от Конституционния съд тълкуване на оставката, която депозира на 19 юли, както и за бъдещото функциониране на правителството до провеждането на новите избори.

Премиерът на най-младата държава на Балканите се оттегли от поста заради призовката, която получи от Специализирания съд в Хага за военни престъпления във връзка с действията му през 1998-2000 г. като командир от Армията за освобождение на Косово (АОК).

Източник: Фокус

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner