Неделя, 20 Октомври 2019
Неделя, 20 Октомври 2019
Доналд Тръмп започна изграждането на четириметрова стена около Белия дом

Доналд Тръмп започна изграждането на четириметрова стена около Белия дом

Като цяло външният вид на новата ограда няма да бъде много по-различен от съществуващата, като единствената съществена разлика ще бъде във височинат

Президентът на САЩ Доналд Тръмп започна изграждането на четириметрова стена около резиденцията си във Вашингтон, съобщава ТАСС.

Ограденият участък минава и през „Пенсилвания Авеню“, откъдето се открива най-известната и обичана от туристите гледка към Белия дом, който сега е закрит от висока бяла строителна ограда. Резиденцията обаче все още се вижда от улицата.

Оградата е покрита с бял плат, на който се виждат някои от детайлите на проекта, както и архивни изображения на това как Белият дом е изглеждал в предишни епохи.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Според плановете, описани на сайта на Службата на националните паркове на САЩ, сегашната ограда, висока приблизително два метра, трябва да бъде подменена с два пъти по-висока. Новото заграждение ще бъде с височина около 4 м и за допълнителна сигурност по него бъдат монтирани технологии за откриване на нарушители. Строителните дейности ще се извършват постепенно и ще продължат до 2021 г. включително. Планира се съществуващата стена да бъде напълно подменена. Някои от секциите на съществуващата стена ще бъдат запазени и предадени на музей.

Като цяло външният вид на новата ограда няма да бъде много по-различен от съществуващата, като единствената съществена разлика ще бъде във височината.

Снимка: whatsnew2day

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар