Понеделник, 24 Февруари 2020

ndt banner2

Понеделник, 24 Февруари 2020

Пекин поиска от Лондон да прекрати "намесата си" в Хонконг

Пекин поиска от Лондон да прекрати "намесата си" в Хонконг

В изявление, публикувано вчера в интернет, Хуа определи като погрешно решението на Рааб да се обади на главната администраторка и призова Лондон да спре да "провокира проблеми" в бившата си колония

Китай призова Великобритания да прекрати "намесата си" в Хонконг, след като британският външен министър Доминик Рааб се обади на главната администраторка на бившата британска колония Кари Лам, за да изрази безпокойството си във връзка с протестите, предаде Франс прес.

Разговорът между Рааб и Лам се състоя в петък. Британският външен министър поиска от нея "изцяло независимо разследване на последните събития", визирайки силовите действия на правителството срещу протестиращите.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Китай призовава тържествено Великобритания да прекрати незабавно всякакви действия, които се намесват в делата на Хонконг и във вътрешните работи на Китай", реагира говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунин.

В изявление, публикувано вчера в интернет, Хуа определи като погрешно решението на Рааб да се обади на главната администраторка и призова Лондон да спре да "провокира проблеми" в бившата си колония.

Пекин все повече представя антиправителствените протести в Хонконг като подкрепяни от Запада, отбелязва АФП.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner