Неделя, 22 Септември 2019
Неделя, 22 Септември 2019
Северна Корея отхвърли всяка възможност за бъдещи преговори за мир с Южна Корея

Северна Корея отхвърли всяка възможност за бъдещи преговори за мир с Южна Корея

Междувременно рано сутринта в петък Северна Корея два пъти е изстреляла "неидентифицирани снаряди" от източното си крайбрежие, които са паднали в Японско море, предадоха световните агенции

Северна Корея отхвърли всяка възможност за бъдещи преговори за мир с Южна Корея. Властите обявиха, че решението е "напълно по вина на действия на Южна Корея".

Изявлението бе публикувано от държавната информационна агенция КЦТА в отговор на реч на южнокорейския президент Мун Дже-Ин в четвъртък, който призова за диалог. Вчера Мун си постави цел повторното обединение на Корея да стане факт до 2045 г. Разделението е факт от края на Втората световна война.

Междувременно рано сутринта в петък Северна Корея два пъти е изстреляла "неидентифицирани снаряди" от източното си крайбрежие, които са паднали в Японско море, предадоха световните агенции. Южнокорейското военно командване не каза какви и колко на брой са били тези оръжия и на какво разстояние са прелетели.

Това е шестият подобен тест в рамките на по-малко от един месец и по всяка вероятност е свързан със съвместните военни учения, които Южна Корея и САЩ започнаха миналата седмица. Северна Корея протестира остро срещу тях.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар