Вторник, 10 Декември 2019

ndt banner2

Вторник, 10 Декември 2019
Масови протести във Великобритания срещу решението на Джонсън да разпусне парламента

Масови протести във Великобритания срещу решението на Джонсън да разпусне парламента

Според организаторите от анти Брекзит инициативата "Друга Европа е възможна" стотици хиляди хора се очаква да се включат в проявите в Лондон и редица градове в кралството

Демонстрации из цяла Великобритания ще има днес в знак на протест срещу решението на премиера Борис Джонсън да наложи ваканция на парламента, предаде БТА.

Според организаторите от анти Брекзит инициативата "Друга Европа е възможна" стотици хиляди хора се очаква да се включат в проявите в Лондон и редица градове в кралството.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Най-голямата демонстрация ще бъде в столицата с начало 12,00 ч. местно време край правителствения район Даунинг стрийт. Протести ще има в Бирмингам, Брайтън, Йорк, Кеймбридж, Ливърпул, Манчестър, Нюкасъл, Норуич, Оксфорд и други английски градове, както и в шотландските Абърдийн и Глазгоу.

В сряда Джонсън получи разрешение от кралицата да прекрати временно заседанията на Камарата на общините от средата на септември да средата на октомври.

Тази парламентарна ваканция би съкратила до голяма степен времето, в което депутатите биха могли да се противопоставят на евентуалното излизане на Великобритания от ЕС без споразумение.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner