Вторник, 28 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 28 Януари 2020
Нетаняху иска Великобритания да се противопостави на "иранската агресия"

Нетаняху иска Великобритания да се противопостави на "иранската агресия"

На срещата им на Даунинг стрийт 10 Нетаняху похвали Джонсън за непоколебимата му позиция срещу антисемитизма и изразената от него подкрепа за правото на Израел да гарантира сигурността си

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се срещна в Лондон с британския премиер Борис Джонсън, предаде Ройтерс.

На срещата им на Даунинг стрийт 10 Нетаняху похвали Джонсън за непоколебимата му позиция срещу антисемитизма и изразената от него подкрепа за правото на Израел да гарантира сигурността си.

"Изправени сме пред предизвикателството на иранската агресия и тероризъм и бих искал да обсъдим как можем да работим заедно, за да му се противопоставим в името на мира", каза Нетаняху на Джонсън.

Подобно на другите европейски страни, подписали иранското ядрено споразумение, Великобритания бе обезпокоена от миналогодишното изтегляне на САЩ от сделката. По-рано днес Нетаняху призова световните сили да не водят диалог с Иран.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Призивът му е реакция на изказването на американския президент Доналд Тръмп, че е възможна среща с иранския президент Хасан Рохани за намиране на решение на иранската криза. "Сега не е време за преговори с Иран, а за засилване на натиска върху Иран", каза Нетаняху пред журналисти напът за Лондон.

Изказването на Нетаняху е рядък пример за разногласие с Тръмп по иранския въпрос. Американският президент заяви вчера, че може да се срещне с Рохани на предстоящата годишна сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner