Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Шефът на афганистанското разузнаване подаде оставка

Шефът на афганистанското разузнаване подаде оставка

Шефът на афганистанското разузнаване Мохамад Масум Станекзай подаде оставка след операция в Източен Афганистан, която доведе до смъртта на четирима цивилни, предаде БТА, цитирайки АФП

При акция снощи на отряд на националната дирекция по сигурността в Джалалабад са били убити четирима братя, погрешно взети за джихадисти, съобщи губернаторът на провинция Нангархар.

Президентът Ашраф Гани прие оставката на шефа на разузнаването и заяви в Туитър, че в Афганистан "има нулева толерантност към цивилните жертви". Президентът е наредил на генералния прокурор да разследва случилото се.

Свързани статии (по етикет)

  • Д-р Михайлов за шефовете в БНР: Тези хора са надарени с творческа глупост

    Откъде са се взели такъв тип ръководители, попита д-р Михайлов и сам отговори: „От тази власт, която не може да повлича след себе си нищо друго, освен такъв тип хора“. По думите му сме омагьосани да бъдем посредствени

  • Директорът на БНР: Оставката не е решение, няма да допусна политически натиск

    Не мисля, че нечия оставка би решила една криза, заяви генералният директор на БНР Светослав Костов по повод скандала с безпрецедентното спиране на националната медия, след като по-рано днес прокуратурата съобщи, че не са открити основания за това и е въможно техническият директор да носи наказателна отговорност.

  • ВСС прие оставката на съдия Методи Лалов

    На свое заседание днес съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие оставката на съдия Методи Лалов, която той подаде на 4 август. Кадровиците за пореден път се занимаха с освобождаването на Лалов. Той бе освободен с 8 гласа "за" и 4 "против".

Оставете коментар