Четвъртък, 20 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 20 Февруари 2020

ТВ "Царьград": Американците насъскват България срещу Русия

ТВ "Царьград": Американците насъскват България срещу Русия

Ориенталистът, генерален директор на аналитичния център „Катехон“ Михаил Якушев заяви в интервю пред „Царьград“, че задържанията и разпитите на русофилите в България „са започнали неслучайно“ и предсказа нови провокации. Според него, „американците продължават своята политика да насъскват България срещу Русия“

„Американците продължават политиката си да насъскват България срещу Русия, забравяйки за историческата памет“, подчерта събеседникът на телевизионният канал.

Той също така уточни, че в момента „се планират протестни акции на движението на русофилите в България, а в събота ще има паметно мероприятие на Шипка“.

Якушев припомни, че „движението устройва грандиозна масова манифестация в подкрепа на българо-руската дружба“ и предполага, че именно „американците са принудили българското ръководство да направи да направи такова провокационно заявление чрез Министерството на външните работи“.

Събеседникът прогнозира нови провокации срещу активисти в бъдеще.

„Не изключвам да има провокации“, отбеляза историкът.

Той също така обясни, че обвинението за „шпионаж“ в полза на Русия, което е повдигнато срещу лидера на движението на българските русофили, е „обвинение в държавна измяна, много сериозно обвинение“.

Якушев не изключи да последва и арест, да се разгори скандал. Но целта е същата – „да се развалят още повече нашите обществени връзки“, защото става въпрос именно за обществена организация.

„И тук всичко е ясно. Врагът не спи и прави всичко, за да вбие клин в нашето приятелство“, подчертава историкът.

„Разбира се, ясно е, че ръководството, което навремето се отказа от „Южен поток“, а след това допълзя на колене в Москва с молба да се преразгледа това решение, е същото като ръководството на Украйна и вече не е независимо, то е под контрол. И, като цяло, не бива да очакваме нищо хубаво по отношение на двустранните отношения,“ завършва Якушев.

Оставете коментар

baner

 FB banner