Понеделник, 21 Октомври 2019
Понеделник, 21 Октомври 2019
Популацията на лемурите намалява

Популацията на лемурите намалява

Резултатите от преброяването на лемурите на остров Майот в Индийския океан показват, че популацията им значително е намаляла. В момента те наброяват между 10 000 и 30 000 екземпляра, докато преди 40 години е била 50 000 екземпляра, предаде Agence France-Presse.

Причина за това е промяна в естествения хабитат заради човешка намеса. Горските площи на острова намаляха с 40% през последните 20 години и лемурите са принудени да посещават земеделски райони, за да се хранят. Присъствието им там обаче не се харесва на местните земеделци, някои от които не се колебаят да ги тровят.

Поради това безразсъдство, експертите отбелязват, че лемурите, които са защитен вид, стават нежелани на остров Майот, а това може да доведе дори до изчезването им.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар