Четвъртък, 23 Януари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 23 Януари 2020
Тръмп назначи нов съветник по националната сигурност

Тръмп назначи нов съветник по националната сигурност

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви Робърт О‘Брайън като съветник по националната сигурност, пише американското издание The Washington Examiner, цитирано от Агенция "Фокус".

О‘Брайън досега е работил като президентски пратеник за проблеми със заложници в Държавния департамент и според съобщение на Доналд Тръмп в „Туитър“, ще наследи Джон Болтън на поста.

Джон Болтън беше освободен от длъжност по-ранно заради несъгласия с политиките на президента.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Доволен съм да обявя, че ще назнача Робърт О‘Брайън, който в момента работи като специален президентски пратеник за проблемите със заложници в Държавния департамент, за нашият нов Съветник по националната сигурност. Работих дълго и упорито заедно с Робърт. Той ще се справи страхотно“, се казва в съобщението на президента.

О‘Брайън е бил част от екипа по национална сигурност на републиканския кандидат-президент Мит Ромни през 2012 г. Той също така е бил съветник по сигурността на бившия губернатор Скот Уолкър за щата Уисконсин.

Свързани статии (по етикет)

  • Аятолах Хаменей: Тръмп е клоун!

    Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей нарече президента на САЩ Тръмп "клоун“ в свое слово в петъчната молитва, и обяви "достойните за презрение“ правителства на Великобритания, Франция и Германия за "слуги“ на САЩ, което предизвика ответната реакция от американския държавен глава

  • Иран ще съди Тръмп за убийството на Солеймани

    Техеран възнамерява да съди американския президент Доналд Тръмп за убийството на генерал Касем Солеймани, командващ специалните сили "Ал Кудс" на Ислямския революционен гвардейски корпус (IRGC, елитните части на иранските въоръжени сили)

  • Румен Радев свиква заседание на КСНС днес

    Предвижда се представители на българските специални служби да представят три доклада за евентуалните предизвикателства пред страната ни, съобщи БНР

Оставете коментар

baner

 FB banner