Сряда, 16 Октомври 2019
Сряда, 16 Октомври 2019
Шефът на иранската гвардия се закани на потенциални агресори

Шефът на иранската гвардия се закани на потенциални агресори

Ръководителят на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция каза, че всяка страна, която атакува Иран, после ще стане свидетел на това как нейната територия се превръща в бойно поле, предаде Франс прес.

"Всеки, който иска страната му да се превърне в главно бойно поле, нека да действа", заяви генерал Хосейн Салами. "Няма да позволим на войната да настъпи в нашата територия", допълни той.

Иран ще преследва всеки агресор, дори той да е извършил ограничена атака, предупреди още Салами, цитиран от Ройтерс.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Внимавайте, ограничената агресия няма да остане с ограничено действие", каза той и допълни, че наказанието за тази агресия ще продължи до пълното разгромяване на агресора.

Иран ще сваля безпилотни апарати, нарушаващи неговото въздушно пространство, подчерта още Салами, цитиран от ТАСС.

"Всеки безпилотен апарат, нарушаващ нашето въздушно пространство, ще бъде свалян", каза той.

Генерал Салами отправи тези предупреждения по време на церемония по откриване на "Музей на свещената отбрана и на Ислямсата революция", който е посветен на дронове, за които Иран твърди, че са американски или на други страни и които са били "заловени" на иранска територия.

Същевременно ръководителят на международния отдел на генералния щаб на иранските въоръжени сили Мохамад Шалтуки каза днес, че Иран, Русия и Китай в скоро време ще проведат съвместни военноморски учения в Индийския океан и Оманския залив, предаде ТАСС.

Източник: Dir.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар