Четвъртък, 14 Ноември 2019
Четвъртък, 14 Ноември 2019
Москва за скандала с Тръмп: Демократите направиха САЩ за посмешище пред целия свят

Москва за скандала с Тръмп: Демократите направиха САЩ за посмешище пред целия свят

Американските демократи направиха САЩ за посмешище пред целия свят, в опита си да организират импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп заради разговора му с президента на Украйна Володимир Зеленски, написа в Туитър говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС и БТА.

Захарова коментира публикуваната днес стенограма на телефонния разговор между Зеленски и Тръмп.

Според говорителката по логиката на американските демократи основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асанж е "всъщност герой на САЩ" и не е ясно защо демократите се почувстваха обидени от него, когато той разпространи не един, а хиляди материали от аналогичен характер, и започнаха да го преследват по целия свят.

Най-високопоставеният демократ в американския Сенат Чък Шумър каза днес, че разпространяването на стенограмата от телефонния разговор Зеленски -Тръмп, проведен на 25 юли, е недостатъчно, предаде ДПА.

Шумър посочи от трибуната на Сената, че разпространеното "няма да успокои загрижеността ни, нито обществената загриженост" и изтъкна, че Тръмп е провел няколко телефонни разговора това лято.

"Неговата администрация има напълно заслужена репутация за непочтеност, подправени факти и непълно разкриване на данни в съобщения за обществеността", каза Шумър. Той призова да бъде позволено на подателя на сигнала за телефонния разговор да свидетелства, без да бъде "сплашван".

"Трябва да видим пълната нередактирана жалба на подателя на сигнала", посочи Шумър.

По-рано днес самият Доналд Тръмп заяви, че "не е имало какъвто и да било натиск", когато е обсъдил с украинския президент Володимир Зеленски възможността той да работи с личния му адвокат Руди Джулиани и с главния прокурор на САЩ за разследване на политическия му съперник, демократа Джо Байдън.

Тръмп добави, че започналото в долната камара на Конгреса разследване дали да бъде отстранен от длъжност е "най-големият лов на вещици в историята на САЩ, позорно нещо".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар