Сряда, 22 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 22 Януари 2020
Politico: Увеличава се броят на избирателите, които подкрепят започването на процедура по импийчмънт срещу Тръмп

Politico: Увеличава се броят на избирателите, които подкрепят започването на процедура по импийчмънт срещу Тръмп

Онлайн проучването е стартирано във вторник вечерта, след речта на Пелоси, и е проведено до сутринта на четвъртък, като почти всички мнения са събрани преди публичното обявяване на информацията за предполагаемия натиск, оказан от Тръмп върху Украйна

Увеличава се броят на избирателите, които подкрепят започването на процедура по импийчмънт срещу държавния глава на САЩ Доналд Тръмп. Това показва ново проучване на изданието Politico, проведено съвместно с медийната компания Morning Consult, предава Агенция "Фокус".

Анкетата, която започна, след като Нанси Пелоси обяви подкрепата си за импийчмънт във вторник, показва, че 43 процента от гласоподавателите са съгласни с това Конгресът да започне процеса на импийчмънт. Същевременно същият брой респонденти се противопоставят на действията на Конгреса. Други 13 процента от избирателите не отговарят категорично на въпроса.

Онлайн проучването е стартирано във вторник вечерта, след речта на Пелоси, и е проведено до сутринта на четвъртък, като почти всички мнения са събрани преди публичното обявяване на информацията за предполагаемия натиск, оказан от Тръмп върху Украйна.

Подкрепата за импийчмънт е със седем процента по-голяма спрямо предходна анкета, проведена миналата седмица. Тогава 36 процента от гласоподавателите подкрепиха започването на процедура по импийчмънт, докато 49 процента се противопоставиха.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Сред избирателите на Демократическата партия подкрепата за импийчмънт е нараснала с 13 процента, от 66 процента в предишната анкета, до 79 процента в настоящата. Но според вицепрезидента на Morning Consult Тайлър Синклер, подкрепата се увеличава и сред останалите избиратели.

„След като се появи повече информация относно обвиненията срещу президента Тръмп, подкрепата за процедура по импийчмънт нарасна до най-високата точка от началото на лятото“, каза Синклер.

„Новинарският цикъл през тази седмица оказа значително влияние върху републиканците и независимите, като спечели доверие за разследването на демократите за импийчмънт. Спрямо 5 процента миналата седмица, сега 10 процента от избирателите на Републиканската партия подкрепят започването на процедура по импийчмънт, докато подкрепата на независимите достигна 39 процента," заяви Синклер.

В новото проучване са анкетирани 1640 регистрирани избиратели. Границата на грешка е плюс или минус 2 процента.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner