Вторник, 25 Февруари 2020

ndt banner2

Вторник, 25 Февруари 2020

Иран: САЩ атакуваха нашите ядрени съоръжения по много опасен, безотговорен начин, който може да убие милиони хора

Иран: САЩ атакуваха нашите ядрени съоръжения по много опасен, безотговорен начин, който може да убие милиони хора

Съединените щати не са в състояние да сложат край на нито една война, в която участват и водят кибервойна срещу нас, заяви иранският министър на външните работи Мохамед Джавад Зариф в интервю за NBC

Съединените щати не са в състояние да сложат край на нито една война, в която участват и водят кибервойна срещу нас, заяви иранският министър на външните работи Мохамед Джавад Зариф в интервю за NBC.

Министърът призова администрацията на американския президент Доналд Тръмп да не се опитва да разрешава конфликтите в Близкия изток със сила, и също така обвини Вашингтон в разгръщане на кибервойна, пише "Фокус".

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„САЩ започнаха тази кибервойна, като атакуваха нашите ядрени съоръжения по много опасен, безотговорен начин, който може да убие милиони хора“, заяви Зариф.

По-рано Зариф разкритикува решението на САЩ за прехвърляне на допълнителни войски в Близкия изток след нападенията върху нефтените рафинерии в Саудитска Арабия, като нарече тази стъпка „позьорство“.
Ситуацията в Близкия изток се влоши, след като две петролни рафинерии на саудитската нефтена и газова държавна компания „Сауди Арамко“ бяха нападнати от дронове на 14 септември, след което Рияд намали производството си на петрол наполовина.

Отговорност за нападението поеха йеменските бунтовници хути, срещу които се бие военна коалиция, ръководена от Саудитска Арабия, но Рияд и Вашингтон обвиниха Техеран за случилото се, което Иран отрича.

Техеран подчерта, че атаките върху нефтени съоръжения вредят на целия регион и отбеляза, че подобни твърдения са традиционни за САЩ и не са изненадващи.
Въпреки липсата на доказателства за участието на Иран в атентата, Тръмп даде указания за налагане на допълнителни санкции.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner