Събота, 22 Февруари 2020

ndt banner2

Събота, 22 Февруари 2020

Политическа криза в Израел, преговорите за коалиция са отменени

Политическа криза в Израел, преговорите за коалиция са отменени

Според наблюдателите не е изключено да се стигне до поредни предсрочни избори в страната

Политическият блок „Синьо и бяло“ на бившия началник на Генералния щаб на Израел Бени Ганц отмени планираните преговори с партията на Бенямин Нетаняху – „Ликуд“, за съставяне на коалиционно правителство, съобщава германският национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от "Фокус".

От партията на Ганц заявиха, че понастоящем не са налице условията за нови преговори за съставяне на правителство, като допуснаха възможността такива да бъдат насрочени за по-късна дата. Миналата неделя разговорите бяха прекратени и отложени за тази сряда.

На изборите в средата на септември „Ликуд“ си осигури 32 мандата в 120-местния Кнесет. „Синьо и бяло“ получи право да изпрати в парламента 33-ма депутати. Засега нито един от политическите лагери няма мнозинство в Кнесета. Държавният глава Риувен Ривлин връчи на Нетаняху мандата за съставяне на правителство, припомня изданието.

Нетаняху има време до 23 октомври да изпълни задачата. Шансовете му за това обаче се считат за ниски. Ганц подчерта миналата седмица, че неговата партия няма да бъде част от правителство, „чийто министър-председател е изправен пред сериозни обвинения“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner