Неделя, 23 Февруари 2020

ndt banner2

Неделя, 23 Февруари 2020

Путин: Възрастни хора с лични интереси употребяват Грета Тунберг

Путин: Възрастни хора с лични интереси употребяват Грета Тунберг

Коментар за емоционалното изказване на Грета Тунберг в ООН и реакциите след него руският президент Владимир Путин заяви днес, че не споделя "всеобщия възторг" към 16-годишното шведско момиче. Според него тя опростява сложни проблеми и е употребявана от възрастни хора с интереси.

"Това, че млади хора, подрастващи, обръщат внимание на острите проблеми на днешния ден, включително на проблемите с околната среда, е правилно и много хубаво. Те безусловно трябва да бъдат подкрепени", каза Путин, но добави, че е достойно за осъждане, "когато някой ги използва за лични интереси".

"Никой не е обяснил на Грета, че съвременният свят е сложно устроен и се променя бързо. Хората в Африка и много в Азия искат да живеят богато, като в Швеция. Но как да стане това? Като ги накараме да ползват слънчева енергия, каквато има много в Африка? Някой обяснил ли й е колко ще струва това?”, попита Путин.

Според него би трябвало да се подкрепят идеи за възобновяеми енергоизточници, но да не се забравя и за реалността. "Сигурен съм, че Грета е добро и много честно момиче. Но възрастните трябва да направят всичко да не поставят деца и тийнейджъри в някои екстремни ситуации."

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner