Сряда, 13 Ноември 2019
Сряда, 13 Ноември 2019
Против ли е Париж за започване на официални преговори между ЕС, Албания и Македония?

Против ли е Париж за започване на официални преговори между ЕС, Албания и Македония?

Посланиците на страните-членки на ЕС в понеделник ще се опитат да посредничат за компромис преди утрешната среща на министрите

Франция засега не е обявила официално позицията си, но според документите, видени от американската агенция Bloomberg, Париж е против каквато и да е дата за започване на официални преговори между ЕС и Албания и Македония преди Брюксел да завърши реформата на своята „методология“, предава скопският телевизионен „Канал 5“, цитиран от Агенция "Фокус".


С меморандум, който френските дипломати са изпратили до другите правителства в ЕС, Париж иска бъдещите преговори за разширяване на Съюза да бъдат „постепенни, по-конкретни в придобивките, които носят на съответните страни и да бъдат обратими според ефективното, осезаемо и устойчиво прилагане на реформите“.


Последният проект на решението от 11 октомври, с който разполага Bloomberg, дава зелена светлина за това официалните преговори за присъединяване да започнат през първата половина на следващата година, но според дипломат, цитиран от американската агенция, „никой не е доволен“ от текста.


Посланиците на страните-членки на ЕС в понеделник ще се опитат да посредничат за компромис преди утрешната среща на министрите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар