Неделя, 26 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 26 Януари 2020
Белград е блокиран от протест на таксиметровите водачи

Белград е блокиран от протест на таксиметровите водачи

Протестиращите твърдят, че възнамеряват да блокират улиците всеки ден от 13 до 15 часа. Според тях протестът ще продължи, докато съществуващият закон не бъде приложен на практика

Трафикът в сръбската столица бе блокиран във вторник в резултат на протестна акция на белградски таксиметрови шофьори срещу сръбския аналог на услугата Uber – CarGo, предават TACC и Агенция "Фокус".

Участниците в акцията влошиха ситуацията, като удължиха времето на блокиране на улиците до началото на вечерния час-пик. Протестът започна в 14:00 часа местно време (15:00 часа българско време) и ще продължи до 17:00 часа (18:00 часа българско време). Таксиметровите водачи не извършват превози и и не приемат заявки.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Общественият транспорт в града не работи, автобусите са паркирани по улиците, шофьорите чакат края на протестната акция, за да продължат да работят.
В момента в Белград се провежда 141-тото събрание на Интерпарламентарния съюз. Осигуряването на безопасността на делегациите води до още по-голямо усложнение на транспортната ситуация.

Според съществуващия закон, в Сърбия броят на лицензите за таксиметровите шофьори е ограничен, което води до високи цени на услугата. В резултат на това превозвачите без лиценз са залели пазара. Според експерти около 300 хиляди души са се регистрирали за CarGo в Сърбия, а около 5 хиляди шофьори работят в системата.

Протестиращите твърдят, че възнамеряват да блокират улиците всеки ден от 13 до 15 часа. Според тях протестът ще продължи, докато съществуващият закон не бъде приложен на практика.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner