Понеделник, 11 Ноември 2019
Понеделник, 11 Ноември 2019
Илайджа Къмингс почина днес на 68-годишна възраст

Илайджа Къмингс почина днес на 68-годишна възраст

Той беше председател на влиятелната Комисия за надзор и правителствени реформи, участваща в разследванията срещу президента на САЩ Доналд Тръмп и по-специално в това за импийчмънт

Конгресменът демократ от щата Мериленд Илайджа Къмингс почина днес на 68-годишна възраст, предадоха агенциите, като се позоваха на екипа му. Той беше председател на влиятелната Комисия за надзор и правителствени реформи, участваща в разследванията срещу президента на САЩ Доналд Тръмп и по-специално в това за импийчмънт.

"Тази нощ около 02.45 ч. от усложнения на дългогодишни здравословни проблеми в болница "Джонс Хопкинс" почина конгресменът Илайджа Къмингс", съобщи екипът му.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Къмингс е избран за пръв път за член на Конгреса през 1996 г., а председател на Комисията за надзор и правителствени реформи стана през януари тази година, след като Демократическата партия получи мнозинство в Камарата на представителите след изборите през 2018 г.

Си Би Ес съобщи, че преди това той се е лекувал заради проблеми със сърцето и колената.

Къмингс беше начело на повече от едно разследване срещу Тръмп. Неговите разследвания разгневиха президента, който нарече избирателния му район "отвратителна дупка, в която никой не би искал да живее". Къмингс отговори, че правителствените представители трябва да спрат да правят "изявления, подстрекаващи към омраза", които само разделят нацията и отвличат вниманието й от реалните проблеми.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар