Петък, 22 Ноември 2019
Петък, 22 Ноември 2019
Пендаровски: Македония категорично продължава по европейския път

Пендаровски: Македония категорично продължава по европейския път

"Договорите с България и Гърция ще бъдат изпълнявани, защото те са в основата на добросъседските ни отношения", добави президентът на Северна Македония

Македония категорично продължава по европейския път. Основателно е разочарованието, защото ние изпълнихме всички необходими условия за започване на преговори. Договорите с България и Гърция ще бъдат изпълнявани, защото те са в основата на добросъседските ни отношения.

Това заяви македонският президент Стево Пендаровски в извънредно обръщение, след като стана ясно, че Франция е блокирала започването на преговори за присъединяване към ЕС, предаде БГНЕС.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Държавният глава съобщи, че в неделя 20 октомври под негово ръководство ще се проведе лидерска среща за анализ на новата ситуация. Според Пендаровски в момента е най-важно всички заедно да демонстрират единство и да препотвърдят безалтернативността на евроатлантическата интеграция на Македония.

„Македония е категорично европейска страна и тя принадлежи на Европа. В Обединена Европа има място за всички, включително и за Македония“, заяви президентът.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар