Сряда, 11 Декември 2019

ndt banner2

Сряда, 11 Декември 2019
Мария Захарова: Създателят на Facebook пуска фалшиви новини

Мария Захарова: Създателят на Facebook пуска фалшиви новини

Създателят на Facebook Марк Зукърбърг разпространява фалшиви новини, е заявила официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

Високопоставената служителката на дипломатическата централа в Москва е използвала същата социална мрежа, за да отговори на интервю на нейния основател.

Преди дни пред американската телевизия Ен Би Си Зукърбърг каза, че има информация за подготвяни в Русия кибератаки по време на избори в много страни по света през 2020 г. "Сред потенциалните мишени са САЩ, които ще избират президент на 3 ноември, членките на Европейския съюз и други държави, в които има насрочени за идната година избори", е казал той. Създателят на най-популярната социална мрежа също е посочил, че има данни за подготвяни хакерски атаки и от Иран, и Китай.

"Всичко това е ушито с бели конци. Това е толкова нелогично, че направо прозира", е заявила Захарова Тя също е посочила, че компанията Facebook е започнала да изпитва финансови затруднения заради проблеми в сигурността на мрежата и изтичане на лични данни на нейни потребители.

Източник: Novini.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner