Вторник, 12 Ноември 2019
Вторник, 12 Ноември 2019
Доналд Тръмп трябва да изплати 2 млн. долара заради злоупотреба с пари от благотворителната си организация

Доналд Тръмп трябва да изплати 2 млн. долара заради злоупотреба с пари от благотворителната си организация

Фондация "Доналд Дж. Тръмп" беше затворена през 2018 г., след като прокурори внесоха обвинение, според което тя е била като "чекова книжка", обслужваща Тръмп. Той отрече с думите, че всяко пени е отишло за благотворителност

Нюйоркски съдия нареди американският президент Доналд Тръмп да изплати 2 млн. долара заради злоупотреба с пари от благотворителната си организация. Вместо за благотворителност даренията отишли за политическата му кампания като кандидат-президент през 2016 г.

Фондация "Доналд Дж. Тръмп" беше затворена през 2018 г., след като прокурори внесоха обвинение, според което тя е била като "чекова книжка", обслужваща Тръмп. Той отрече с думите, че всяко пени е отишло за благотворителност.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Не така обаче мисли съдийката от Ню Йорк Салиан Скарпула. Предназначени за ветерани пари са били използвани в първичните избори в Айова (първи щат) през 2016 г., пише тя и коментира, че "благотворителни организации като тази на Тръмп и три от децата му нямат право да бъдат използвани за политика".

Американският президент реагира в Twitter с думите: "Аз съм единственият човек, може би единственият в историята, който може да даде толкова пари за благотворителност (19 милиона долара), да не начисли никакви разходи и да бъде атакуван от политиците в щата Ню Йорк".

Той обвинява главния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс, прокурор по делото, че е тълкувала факти "умишлено и неправилно" с цел обслужване на политически цели. Но в изявление Джеймс сочи, че президентът е признал „личната злоупотреба със средства“.

Съгласно решението Тръмп трябва да изплати 2 000 000 долара на 8 благотворителни организации, с които той няма отношение. Три от децата му - Доналд-младши, Иванка и Ерик, които са били директори на фондацията му, са задължени да преминат през обучение „за задълженията на директорите на благотворителни организации“.

Източник: OFFNews.bg

Свързани статии (по етикет)

  • Ники Хейли: Убеждавана съм да работя в ООН против Тръмп

    Хейли даде вчера интервю за книгата си "С цялото ми уважение" ("With All Due Respect") за телевизия Си Би Ес. "Да действаш подривно срещу президента е наистина опасно нещо. Противоконституционно е и в разрез с това, което искат американците", заяви Хейли

  • Тръмп ще приеме Борисов на 25 ноември в Белия дом

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се срещне с премиера на Република България Бойко Борисов в Белия дом на 25 ноември, за да отбележи силната и трайна връзка, която съществува между двете страни, съобщи пресслужбата на Белия дом

  • От 1 януари 2020 г.: Повече пари за работа с деца и ученици в риск от отпадане

    Екипите, които работят на терен с деца и ученици, които са застрашени от отпадане или вече са напуснали образователната система, ще получават по-голямо допълнително възнаграждение от 1 януари 2020 г., предвиждат промени в Наредбата за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование. Проектът е внесен от министъра на образованието Красимир Вълчев за обществено обсъждане преди гласуването му от Министерския съвет

Оставете коментар