Четвъртък, 27 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 27 Февруари 2020

Ево Моралес: Кризата в Боливия може да доведе до гражданска война

Ево Моралес: Кризата в Боливия може да доведе до гражданска война

По данни на Интерамериканската комисия по правата на човека, от началото на политическата криза в Боливия са загинали най-малко 23 души, а 715 са ранени

Бившият президент на Боливия Ево Моралес се опасява, че политическата криза в южноамериканската страна може до доведе до гражданска война, съобщи Нова.тв.

 "Много се страхувам. Докато ние бяхме на власти, обединихме града и селото, изтока и запада. Сега се появяват групи, разпалващи насилие, членове на банди, наркомани - те проникнаха даже в университетите и се организират в полувоенни групи", казва Моралес, отговаряйки на въпрос за възможно избухване на вътрешен въоръжен конфликт. Бившият президент призовава сънародниците си да не допускат подобен конфликт.

 По данни на Интерамериканската комисия по правата на човека, от началото на политическата криза в Боливия са загинали най-малко 23 души, а 715 са ранени. Само на 15 и 16 ноември в резултата на употреба на сила от полицията и армията са загинали девет души, а 122 са пострадали, съобщиха правозащитниците в Туитър.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner