Събота, 14 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 14 Декември 2019
Само за ден в Сърбия засадиха над 51 хил. дървета

Само за ден в Сърбия засадиха над 51 хил. дървета

Многобройни проучвания показват, че значението на горите е огромно, а залесителите смятат, че това е една от най-важните инициативи на днешния ден и необходимост в епохата на климатичните промени, отбелязва Танюг

Само за един ден в Сърбия днес бяха засадени 51 256 нови дървета, предаде Танюг. Хиляди граждани насадиха фиданки дъб, ясен, смърч и черен бор на 34 места в страната, цитира БТА.

Проектът "Засади дърво" е идея на компаниите Drogerie Market и Adria Media Group и се осъществява с партньорството на сръбското министерство на земеделието.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Многобройни проучвания показват, че значението на горите е огромно, а залесителите смятат, че това е една от най-важните инициативи на днешния ден и необходимост в епохата на климатичните промени, отбелязва Танюг.

Горите абсорбират замърсената атмосфера, произвеждат кислород, играят значителна роля за предотвратяване на ерозията на почвата и допринасят за многообразието на живия свят.

Петмесечната кампания, предшестваща голямото засаждане, имаше за цел да образова обществеността и да повиши осведомеността за значението на горите.

Един човек по време на живота си потребява кислород колкото произвеждат три дървета, така че засадете едно дърво, за да се отблагодарите на природата. Това е основното послание, което се изпраща на гражданите от всички участници в първото масово залесяване в Сърбия.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner